05 November 2009

"Rorschach Günlükleri" taklit motoru

Sedat'ın günlüğündeki girdideki yorumlardan* esinlenip böyle bir şeye kalkıştım. Basit bir JavaScript kodu, gelen her pencerede ilgili yeri ilgili bir şeyle değiştirerek kendi Rorschach Günlükleri'nizi yazabilirsiniz.

Buyrunuz: http://files.myopera.com/frontsideair/html/Rorschach.html

Örnek: "Bu sabah kahvaltıda sucuklu yumurta var. Parçalanmış sarısında çatal izleri. Bu yemekhane benden korkuyor. Gerçek yüzünü gördüm. Masalar çayla dolu büyük birer pislik yuvası. Lavabolar sonunda tıkandığında tüm ıslak mendiller yetmeyecek. Bütün oburluk ve doyumsuzluklarının birikmiş kalorileri bellerine kadar geldiğinde, obezler ve aşçılar yukarı bakıp "Besle bizi" diye bağıracaklar... Ben de aşağı bakıp "Hayır" diyeceğim. Hepsinin seçme şansı vardı. Annem ya da Ümit Usta gibi maharetli insanların ayak izlerini takip edebilirlerdi. Soğanları kulak memesi kıvamına gelene kadar pişirmeye inanan on parmağında on marifet insanların. Onun yerine, açlık düşkünlerinin ve gurmelerin peşinden gittiler. Yolun aşırı kilolara çıktığını çok geç olana kadar fark etmediler. Bana seçme şansları yoktu demeyin. Şimdi tüm dünya, bütün o diyetisyenler, köşe yazarları ve tatlı dilli sabah programcıları çöplüğün duruyor ve aşağıya, yemek artıklarına bakıyor... Ve o an kimsenin aklına yiyecek bir şey gelmiyor." -- Rorschach

Not: Eğer bir sorun görürseniz buraya yorum yazarak bildiriniz, olabildiğince çabuk düzeltirim. Ya da düzeltmeyebilirim, ama siz yine de yazın.

* http://schwanzerbergtells.wordpress.com/2009/08/14/rorschach-gunlukleri-1/#comments

2 comments:

  1. Güzel olmuş, ancak son cümledeki söyleyecek yerine kaçacak yazınca saçma oldu :D oradaki bölümlemeyi farklı yapabilirsin :D

    ReplyDelete
  2. Aa evet, düşünmemiştim ben onu. XD İşten vakit bulursam düzeltirim. =P Sedat da kendisinde çalışmadığını söylemişti, bir ara düzeltirim belki?

    ReplyDelete